Autohjælp

På kurset lærer du at udføre normalt forekommende arbejdsopgaver ved almindelig autohjælp på grundlag af gældende lovgivning. 

Hvornår

14. okt 2024 - 25. okt 2024

Tilmeldingsfrist:

11. okt 2024

Hvor

Rybners
Storstrømsvej 39
6715 Esbjerg N

Holdliste

14. okt 2024- 25. okt 2024 1 ledige pladser

Fag tilknyttet kurset

Autohjælp


Skolefagkode:
20918

Timer pr dag:
7,4

Deltagerpris:
2080 kr.

Pris for ledige:
10062 kr.

Pris udenfor AMU-målgruppe:
10062 kr.
Målgruppe

Personel ansat i virksomheder der udfører autohjælp.

Formål

Indhold

Deltageren kan efter gennemført uddannelse udføre normalt forekommende arbejdsopgaver ved almindelig autohjælp.Deltageren har kendskab til- opbygning og virkemåde af køretøjer med alternativ fremdrift (el, hybrid og brint mm.)Deltageren kan redegøre for:- krav til anhugningsgrej, eftersyn og kassationskrav samt anvende anhugningsgrejet med den rigtige dimensionering på sikkerhedsmæssig forsvarlig vis.Deltageren kan på baggrund af sin viden:- finde den relevante gældende lovgivning for området (slæbning, færdsel, dimension, udragende gods mm.).- forklare og beregne friktion, ankerværdi, moment og trækkraft nødvendig på baggrund af vægt, underlag og stigning.- anvende servicebegreberne, og måden service bliver ydet på indenfor branchen.- fastslå hvornår et køretøj er parkeret til ulempe samt proceduren for fjernelse. Deltageren har også viden om køretøjer til kriminalteknisk undersøgelse.- redegøre for grundlæggende hydraulik og opbygningen af autohjælpskøretøjer.Deltageren kan udføre:- korrekt og sikker anhugning på havarerede køretøjer samt læsse og surre dem på henholdsvis lad- og grillvogn. - hjulskift på køretøjer under 3500 kg samt foretage nødtætning af punkteret dæk med nødlappekit (skum) eller nødtætning med udvendig reparation.- starthjælp på køretøjer med både 12- og 24 volts strømsystem. Deltageren kan endvidere anvende både startkabler og startbooster.- simpel døroplukning på køretøjer under 3500 kg. Døroplukningen gennemføres ved opdirkning med dirkeværktøj i dørlås eller ved adgang gennem åbning med stangværktøj.- slæbning og transport af havarerede køretøjer under 3500 kg. Slæbning foretages i tov, wire, stang og delvist ophængt på et slæbningskøretøj. Transport af havarerede køretøjer foretages både på ladvogn og på autotrailer.- påfyldning af korrekt type brændstof på tørkørte køretøjer.- sikkert arbejde i trafikerede områder med anvendelse af korrekt sikkerhedsudstyr.- håndtering af havarerede køretøjer med alternativ fremdrift på sikkerhedsmæssig forsvarlig måde og med de korrekte værnemidler.

Beskrivelse

Du lærer, at give starthjælp, om  døroplukning og hjulskift. Du lærer at vejlede kunder og udføre planlægning på og sikring af arbejdsstedet, herunder foretage visitering til opgaven, mindre reparationer af køretøjet på stedet eller bugsering til værksted samt små reparationer og fejlfinding på biler. Du lærer at bjærge og bugsere biler på grill- og ladvogne og den tilhørende lovgivning. Kurset er en blanding af teori og praktiske øvelser.

Tilmelding

Til ledige og Jobcentre: Kontakt vores kursussekretærer for tilmelding.

Kursets kviknummer: 280560ARE242209181L1

Yderligere holdinformation

Undervisningsform

Dagundervisning

Undervisningstid

08:15 - 15:40

Forudsætninger

Beskrivelse

Autohjælp

Har du spørgsmål om kurset?

Kontakt os:


Lisbeth Søe NIelsen

tlf. 76133108

e-mail: lsn@rybners.dk

keyboard_arrow_up