Bjærgning

På dette kursus lærer deltageren at udføre bjærgningsarbejde med og vedligehold af hydraulisk drevne spil med en SWL på op til og med 15 tons og anvende det til rådighed værende bjærgningsudstyr.

Hvornår

Se holdlisten

Tilmeldingsfrist:

13. sep 2024

Hvor

Rybners
Storstrømsvej 39
6715 Esbjerg N

Holdliste

16. sep 2024- 27. sep 2024 17 ledige pladser

Fag tilknyttet kurset

Bjærgning


Skolefagkode:
21008

Timer pr dag:
7,4

Deltagerpris:
2080 kr.

Pris for ledige:
10062 kr.

Pris udenfor AMU-målgruppe:
10062 kr.
Målgruppe

Personer der er - eller ønsker at være - i beskæftigelse inden for rednings- og beredskabstjenester.

Formål

Indhold

Deltageren kan udføre bjærgning af havarister over 3500 kg. Deltageren har kendskab til:- opbygning og virkemåde af køretøjer med alternativ fremdrift (el, hybrid og brint mm.) Deltageren kan på baggrund af sin viden:- anvende skæring, taljer og vinkeltræk til bjærgning af havarister over 3500 kg- forklare og beregne friktion, ankerværdi og trækkraft nødvendig på baggrund af vægt, underlag og stigning.Deltageren kan redegøre for:- krav til anhugningsgrej, eftersyn og kassationskrav samt anvende anhugningsgrejet med den rigtige dimensionering på sikkerhedsmæssig forsvarlig vis. Deltageren kan desuden anvende særligt anhugningsudstyr til bjærgning af lastbiler.- grundlæggende hydraulik og opbygningen af bjærgningskøretøjerDeltageren kan udføre:- korrekt og sikker anhugning på fastkørte lastbiler, busser, landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner samt vælge anhugningspunkter der kan holde til den beregnede belastning. - Anvendelse af hydraulisk drevne spil over 10 ton samt udføre vedligeholdelse af dem.- Løsning af bremser under forskellige forudsætninger. Det gælder både trykluftmekaniske, og andre bremsesystemer.- bjærgning i mørke under hensyntagen til egen og andres sikkerhed- anvendelse tegngivning og elektroniske signalmidler.- kørsel i terræn med korrekt anvendelse af gearvalg, brug af terrængearkasse og anvendelse af længde- og tværspær.- sikkert arbejde i trafikerede områder med anvendelse af korrekt sikkerhedsudstyr.- rengøring og vedligeholdelse af køretøjer, spil og udstyr.- håndtering af fastkørte køretøjer med alternativ fremdrift på sikkerhedsmæssig forsvarlig måde og med de korrekte værnemidler.

Beskrivelse

Du lærer at bjærge sikkert både for dig selv og andre. Du lærer at bruge og vedligeholde hydraulisk spil med SWL op til 10 ton. Du lærer at bjærge om natten og køre i terræn.

Du lærer om et sikkert og sundt arbejdsmiljø samt regning og matematik så du kan foretage de nødvendige beregninger. Du lærer løsning af trykluftbremser. Kurset er en blanding af teori og praktiske øvelser. En del af kurset afholdes eksternt.

Tilmelding

Til ledige og Jobcentre: Kontakt vores kursussekretærer for tilmelding.

Kursets kviknummer: 280560AAT242210081L1

Yderligere holdinformation

Undervisningsform

Dagundervisning

Undervisningstid

08:15 - 15:40

Forudsætninger

Kørekort C

Beskrivelse

Bjærgning

Har du spørgsmål om kurset?

Kontakt os:


Lisbeth Søe Nielsen

tlf. 76133108

e-mail: lsn@rybners.dk

keyboard_arrow_up