Håndtering af uheld og ulykker
På dette kursus lærer du om håndtering og forebyggelse af uheld og ulykker. Alarmering og support til redningsmandskab, politi, myndigheder m.v. samt medvirken til førstehjælp og elementær brandbekæmpelse.
Der er pt. ingen aktive hold til dette kursus.
Kontakt skolen for yderligere information.
Fag tilknyttet kurset
Introduktion til førstehjælp på jobbet
Skolefagkode:
42730Timer pr dag:
2,96Deltagerpris:
85,6 kr.Pris for ledige:
482,02 kr.Pris udenfor AMU-målgruppe:
482,02 kr.Målgruppe
AMU-lovens målgrupper har adgang til uddannelsen.
Formål
Indhold
Deltageren kan: - gengive førstehjælpens 4 hovedpunkter,- forklare hvordan ulykken standses,- udføre nødflytning på jord og fra bil,- forklare, hvorfor alle tilskadekomne skal sikres luft til lungerne og blod til hovedet, - undersøge om en person er bevidstløs, og om han trækker vejret, - lægge en person i aflåst sideleje,- standse en sprøjtende blødning, - formulere en korrekt alarmering.
Specifik brandbekæmpelse på byggepladsen
Skolefagkode:
22167Timer pr dag:
3,7Deltagerpris:
107 kr.Pris for ledige:
604,96 kr.Pris udenfor AMU-målgruppe:
604,96 kr.Målgruppe
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med og uden brancheerfaring.
Formål
Indhold
Deltageren har viden om:Gældende regler og anbefalinger for brandforebyggelse og brandbekæmpelse på byggepladsen. Deltageren kan: - Forstå brandrisici i byggebranchen: Identificere og forstå de specifikke brandrisici, der er forbundet med byggepladser og byggematerialer, herunder hvordan forskellige materialer og byggemetoder påvirker brandens udvikling og spredning.- Forebygge brand på byggepladser: Implementere effektive brandforebyggelsesstrategier på byggepladser, herunder korrekt håndtering og opbevaring af brandfarlige materialer, sikker brug af elektriske værktøjer og maskiner, og oprettelse af sikkerhedsforanstaltninger for at minimere risikoen for brand.- Evakuere sikkerhedsmæssigt fra byggepladser: Udvikle og gennemføre effektive evakueringsplaner for byggepladser, tage højde for komplekse forhold og sikre hurtig og sikker evakuering af alle arbejdere i tilfælde af brand.- Anvende brandbekæmpelsesudstyr korrekt: Vælge og korrekt anvende forskellige typer af brandbekæmpelsesudstyr, der er velegnet til specifikke udfordringer på byggepladser, herunder slukning af brande i byggematerialer.- Udføre effektive brandbekæmpelsesteknikker: Udføre praktiske brandbekæmpelsesteknikker i scenarier, der efterligner reelle brande på byggepladser, hvilket forbedrer deres evne til hurtigt og effektivt at reagere på nødsituationer.- Vurdere og styre brandrisiko: Udføre detaljerede risikovurderinger med særligt fokus på brandrisiko i forbindelse med byggeprojekter og udvikle strategier til effektivt at minimere disse risici.- Forstå beredskabsplaner: Forstå beredskabsplaner for brand på byggepladser, som adresserer specifikke udfordringer ved brandbekæmpelse og inkluderer planer for hurtig indsats, sikker evakuering, og effektiv kommunikation under brandhændelse.- Orientere og indberette: Indberette til arbejdsmiljø organisationer og forstå orientering af disse arbejdsgange.
Håndtering af uheld og ulykker
Skolefagkode:
49265Timer pr dag:
7,4Deltagerpris:
384 kr.Pris for ledige:
1610,75 kr.Pris udenfor AMU-målgruppe:
1610,75 kr.Målgruppe
Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte, der har eller søger arbejde i en industrivirksomhed.
Formål
Indhold
Efter gennemført kursus kan du:· Med viden om forskellige større uhelds- og ulykkestypers karakteristika og hændelsesforløb i branchen sikkerhedsmæssigt korrekt bidrage til håndtering af uheld og ulykker, når de opstår, herunder: · Iværksætte alarmering af internt og eksternt beredskab, stoppe/begrænse uheld og ulykker i henhold til procedurer og planer samt bidrage til livreddende førstehjælp og elementær brandbekæmpelse. · Når internt uhelds- og ulykkesberedskab har taget over supportere redningsmandskab, politi, myndigheder mv. · Deltage i aktiviteter, der har til formål at forebygge, at lignende uheld og ulykker opstår igen.
Individuel kompetencevurdering i AMU
Skolefagkode:
40080Timer pr dag:
4Deltagerpris:
0 kr.Pris for ledige:
2744,25 kr.Pris udenfor AMU-målgruppe:
2744,25 kr.Målgruppe
Individuel kompetencevurdering i AMU retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes arbejdsmarkedsuddannelser, og som ønsker at få vurderet og anerkendt deres realkompetencer i forhold til AMU-uddannelserne.
Formål
Indhold
Individuel kompetencevurdering i AMU er realkompetencevurdering, der har til formål at give deltageren anerkendelse for dennes viden, færdigheder og kompetencer som grundlag for videre og tilpasset erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse inden for rammerne af AMU-uddannelserne. Uddannelsesinstitutionen anerkender deltagerens realkompetencer i form af en individuel AMU-uddannelsesplan, udstedelse af AMU-uddannelsesbevis(-er) og/eller AMU-kompetencebevis, når der er grundlag herfor.
Digitalisering i produktionen 2
Skolefagkode:
49644Timer pr dag:
7,4Deltagerpris:
416 kr.Pris for ledige:
1329,1 kr.Pris udenfor AMU-målgruppe:
1329,1 kr.Målgruppe
Ufaglærte og faglærte som arbejder i produktionsindustrien og som har brug for en grundlæggende introduktion til anvendelse af digitale enheder, programmer og digitale kommunikation, i forbindelse med produktionsstyring. Det anbefales desuden at deltageren har grundlæggende kendskab til digitalisering i produktion på niveau svarende til digitalisering i produktionen 1 eller tilsvarende.
Formål
Indhold
Efter gennemført kursus har du:· Grundlæggende viden om, hvordan produktionsdata bliver opsamlet, valideret, lagret, behandlet og anvendt i en automatiseret industriel produktion, herunder datastrømme. · Kendskab til betydningen af registrering af produktionsdata. · Kendskab til ERP-system. · Kendskab til virtuelle mødeformer som anvendes i produktionen. Efter gennemført kursus kan du:· Anvende virksomhedens digitale enheder fx pc, smartphone, tablet, scannere, terminaler og operatørpaneler som et naturligt værktøj i din jobfunktion som produktionsmedarbejder i industrien. · Udvise sikker digital adfærd. · Registrere og dokumentere produktionsdata. · Anvende og deltage i ajourføring af Standard Operation Procedures (SOP) eller tilsvarende. · Anvende relevant tidsregistrering i forbindelse med produktionen. · Finde og læse relevante sikkerheds-, miljø- og kvalitetsforskrifter.
Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job
Skolefagkode:
40392Timer pr dag:
7,4Deltagerpris:
416 kr.Pris for ledige:
1247,7 kr.Pris udenfor AMU-målgruppe:
1247,7 kr.Målgruppe
Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.
Formål
Indhold
Deltageren kan foretage de rigtige disponeringer til at variere arbejdsstillinger i forhold til arbejdsgange og arbejdsfunktioner i eget job, inddrage relevant teknik i forhold til arbejdssituationen samt anvende relevante øvelser til at forebygge skader og opnå øget velvære. Deltagerens handlinger sker på baggrund af viden om konsekvenser af arbejdsbelastninger inden for eget jobområde.Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidning med baggrund i viden om psykiske og fysiske spændingers påvirkning af hinanden.Deltageren kan indhente information om ergonomi, herunder relevant lovgivning og vejledninger fra f.eks. Arbejdstilsynet og BAR.