Sygetransport - ikke behandlingskrævende liggende

På kurset lærer du at udføre komfortabel kørsel i den liggende sygetransport. På kurset får du teori om specifikke og komplekse sygdomstilstande, psykiske sygdomme, handicaps og aldring.

Hvornår

Se holdlisten

Tilmeldingsfrist:

03. okt 2022

Hvor

Rybners
Storstrømsvej 39
6715 Esbjerg N

Holdliste

12. sep 2022- 07. okt 2022 2 ledige pladser
10. okt 2022- 04. nov 2022 16 ledige pladser
21. nov 2022- 16. dec 2022 20 ledige pladser

Fag tilknyttet kurset

Ikke-behandlingskrævende liggende patientbefordrin


Skolefagkode:
47610

Timer pr dag:
7,4

Deltagerpris:
2560 kr.

Pris for ledige:
18118 kr.

Pris udenfor AMU-målgruppe:
18118 kr.
Målgruppe

Uddannelsen står åben for alle personer, som har eller søger beskæftigelse i en virksomhed, der udfører sygetransport. Deltageren skal være i besiddelse af kørekort, kategori B.

Formål

Indhold

Deltageren kan på baggrund af sin viden om specifikke og komplekse sygdomstilstande, psykiske sygdomme, fysiske handicap og aldring, udføre hensigtsmæssig transport og omsorg i den liggende sygetransport.Deltageren kan observere symptomer på ændringer i sygdomstilstand, videregive observationer og lette ubehag under transporten. Deltageren har indsigt i smitterisiko og kan anvende korrekt håndhygiejne, brug af handsker samt foretage betjening, rengøring og vedligeholdelse af køretøjet før og efter transportDeltageren kan på baggrund af viden om kørselsdynamik, køretøjets mekaniske/fysiske muligheder og begrænsninger, teori om vej-, vejr- og trafikforhold, udføre hensigtsmæssig og komfortabel kørsel i den liggende sygetransport. Deltageren kan betjene den bevægelseshæmmedes personlige hjælpeudstyr, betjene køretøjers specielle udstyr, anvende korrekt løfte- og bæreteknik og gennemføre en komfortabel personbefordring i køretøj på baggrund af sin viden om forskellige handicap, sygdom og aldring. Deltageren kan betjene trappemaskiner og kommunikere med bevægelseshæmmede på en måde, som tager hensyn til deres specielle fysiske og psykiske situation. Deltageren kan udføre transport af afdøde på en sådan måde at håndteringen og opbevaringen sker etisk korrekt og under udvisning af den i situationen krævede konduite. Deltageren sikrer transporten under iagttagelse af ligsynsloven og under hensyntagen til egne og andres reaktioner.Deltageren har kendskab til journalisering og registrering af persondata og kan udføre korrekt radiokommunikationDeltageren kan udføre førstehjælp i henhold til Dansk Førstehjælp Råds undervisningsplaner for, Førstehjælp ved ulykker, Førstehjælp ved hjertestop, Færdselsrelateret førstehjælp for bil, samt desuden elementær brandbekæmpelse.

Tilmelding

Til ledige og Jobcentre: Kontakt vores kursussekretærer for tilmelding.

Kursets kviknummer: 280560ARE222476102M1

Yderligere holdinformation

Undervisningsform

Dagundervisning

Undervisningstid

08.15 -15.40

Forudsætninger

Deltageren skal være i besiddelse af kørekort, kategori B.

Beskrivelse

Har du spørgsmål om kurset?

Kontakt os:


Mette Juhl

tlf. 79134479

e-mail: mel@rybners.dk

keyboard_arrow_up